Prettig samenwerken
Het plan van de Spaanse architect was mooi qua vormgeving maar leek niet op de referentiebeelden die de bewoners hadden aangedragen. Daarnaast ontstonden twijfels over de uitvoerbaarheid van het ontwerp. Een goede vriendin, net als Lique architect, bevestigde dat: het was onmogelijk om het plan technisch zo uit te voeren dat het zou lijken op de 'artist impressions'.
Ze namen uiteindelijk afscheid van zowel architect als aannemer en met hun achtergrond als architect bedachten ze uiteindelijk samen een nieuw ontwerp. Na het lastige voortraject was het spannend om weer op zoek te gaan naar een nieuwe aannemer. Gelukkig bracht hun installateur hen in contact met Eduard van Hertzinger waardoor ze vol enthousiasme aan de slag konden met de verdere uitwerking van hun plannen.
Plan naar hoger niveau
Ze hadden een goede rolverdeling: Lique in de rol van opdrachtgever, haar vriendin in de rol van gedelegeerd opdrachtgever. Op het gebied van bepaalde materialen en detaillering hadden ze best wat noten op hun zang. Zo ook voor de bijzondere regenpijpdetails en de blind bevestigde houten geveldelen. Ze wilden bovendien nergens aftimmerlatten. Eduard dacht mee en zocht door totdat hij de juiste materialen had gevonden, en het hele team kwam samen tot esthetisch én technisch goede oplossingen. Enige zelfreflectie van de dames: ‘Wij waren best pittig om mee samen te werken, maar samen met Eduard brachten we het plan op een hoger niveau. We waren een mooi team. Prettig was dat hij het geheel overzag vanaf het begin en we niet voor verrassingen kwamen te staan. Verder reageerde hij snel op vragen en was hij ook nog eens heel toegankelijk’.
Lique: ‘De lange aanloop was natuurlijk vervelend, maar het heeft ons uiteindelijk samengebracht met Hertzinger, waardoor we nu kunnen genieten van een prachtige aanbouw. Zeker als het ontwerp niet standaard is, is het ontzettend belangrijk dat een aannemer weet wat hij doet én meedenkt’.
📷 Corné Bastiaansen Fotografie